2010-06-23

Top 3 national anthems

Med Englands match i färskt minne måste vi naturligtvis kasta upp en topplista på de tre mäktigaste nationalsångerna.

1. God save the queen
Kommentar: Kanske blir man lite tagen av nyhetens behag, men faktum är att man får ståpäls när engelsmännen ska spela boll och de står uppradade för att hylla sin drottning. Oftast har de ju en massiv kör med ett antal tusen bindgalna huliganer som stämmer upp i ryggen på dem vilket naturligtvis gör det hela mäktigare. Det är inte bara Storbritannien som har denna hymn som nationalsång, en hel del länder från de gamla kolonialtiderna använder den också.Faktum är faktiskt att Sverige har haft melodin som nationalsång innan vi bytte till den urusla "Du gamla"

2. Ryska federationens hymn
Kommentar: En riktig röd klassiker, hade förmodligen toppat listan om man hade kunnat sjunga med i texten...men det kan man ju inte. Byttes ut ett par år efter kommunismens fall men togs klokt nog tillbaks.

3. The Star-Spangled Banner
Kommentar: NHL-match, båda lagen uppställda på blålinjen, spotlighten riktad mot en ensam artist, oftast utrustad med en röst som kan spräcka trumhinnor. Finns bara ett ord som kan beskriva detta fenomen: MÄKTIGT. Att sen USA är ett flaggviftande Kalle Anka- land bör man inte ta någon vidare notis om, nationalsången förlåter invånarnas beteende.

Sådär ja, där har ni de tre klart bästa nationalsångerna. Går att kommentera men ej att överklaga!

3 kommentarer:

  1. Bra ritat!

    Spelas "Du gamla" på centercourten imorron?

    SvaraRadera
  2. En grym lista men skulle vilja dela tredjeplatsen med att lägga till "Oh Canada"...

    SvaraRadera
  3. Ja den är inte dum heller....

    SvaraRadera